Petteri Viljakainen Logo

Esteettinen Hammashoito


Potilaan näkökulmasta hyvän esteettistä hammashoitoa tekevän hammaslääkärin valinta on haastavaa. Varsinaista esteettisen hammashoidon erikoishammaslääkärikoulutusta Suomessa ei ole. 


Eli kuinka valita hyvä esteettistä hammashoitoa tekevä hammaslääkäri:


1. Hinta on aina yksi isoimmista valintaan vaikuttavista tekijöistä. Se ei kuitenkaan kerro laadusta aivan kaikkea. Periaate on että hyvää ei saa halvalla, eli ei ehkä kannata valita halvinta vaihtoehtoa. Kompromisseja tehdään silloin joko käytettävien materiaalien laadussa tai tekijän kokemuksessa. Pitkässä juoksussa laadusta tinkiminen tulee usein kalliimmaksi kuin kerralla kunnolla tehty työ. Myöskään kallein vaihtoehto ei ole automaattisesti paras. Usein raha valuu silloin ulkomaille isojen yhtiöiden pääomasijoittajille.


2. Sosiaalinen media ja arvostelut. Aika harva hammaslääkäri / hammaslääkäriasema pistää sivuilleen negatiivisia arvosteluita, näitä myös valitettavasti jonkin verran manipuloidaan luomalla olemattomia käyttäjätilejä. Hammaslääkäriasemia mainostavat julkisuuden henkilöt myöskään harvoin maksavat täyttä hintaa hoidoistaan. Eli näistä ei oikein saa luotettavaa kuvaa tekijän taidoista. 


4. Hyvä tapa arvioida tekijän ammattitaitoa, on ennen / jälkeen kuvat. Näitä kannattaa pyytää konsultaatiokäynnillä näytille. Kokeneella tekijällä on näyttää useampi eri potilastapaus juuri samantapaisesta hoidosta jota sinulle ollaan suunnittelemassa. Jos vastaanoton nettisivuilla / sosiaalisessa mediassa kuvat ovat suttuisen näköisiä ja kännykällä otettuja, kannattaa ehkä jatkaa matkaa. Mitä tarkemmat ja yksityiskohtaisemmat kuvat ovat, sen perusteellisempi hammaslääkäri myös usein on. Jos kuvilla näytetään vain osa hampaista esim hymykuvilla, ne eivät kerro lopputuloksesta kaikkea.


5. Hammaslääkärin suorittamat erilaiset akkredioinnit kansainvälisiin esteettisen hammashoidon akatemioihin (tunnetuimpana AACD) ovat laadun tae hammaslääkärin erikoisosaamisesta ja taidoista esteettisen hammashoidon saralla. 


7. Luupit eli hammaslääkärin suojalaseihin asennettavat "kiikarit". Jos hammaslääkäri tekee töitä ilman näitä niin hoidon tarkkuus ei ole riittävällä tasolla. Piste.


8. Paras hammaslääkärin valintaperuste on kuitenkin aina jonkun tuttavan omakohtaiset kokemukset ja suosittelut tekijästä. Ei vastaanotosta, vaan itse hammaslääkäristä.


Kuvaukset yleisimmistä esteettisessä hammashoidossa käytettävistä hoitotoimenpiteistä. (Kuvia klikkaamalla linkit AACD videoihin.) 

Esteettiset kerrostusmuovit

Lue lisää

keraamiset kuoret eli hammaslaminaatit

Lue lisää

hypoplasioiden hoito

Lue lisää

hampaiden valkaisu


puuttuvan hampaan korvaaminen


American Academy of Cosmetic Dentistry American Academy of Cosmetic Dentistry MemberBritish Academy of Cosmetic Dentistry American Academy of Cosmetic Dentistry Logo full memberInvisalign providerClearSmile Brace accredited providerInman Aligner Certified UserThe Daewsonn Academy logo

Yhteistyössä:

Canon logoOral logoIvoclar VivadentDental Systems

©Petteri Viljakainen