Petteri Viljakainen Logo

Esteettinen Hammashoito


Onko esteettisessä hammashoidossa mitään järkeä?


Se riippuu miltä kantilta asiaa tarkastelee. Toisille se on turhanpäiväistä tarpeetonta luksusta. "Juurihoidoilla ja hampaiden paikkauksilla torjutaan infektioita mutta hammaslaminaatit ja oikominen aikuisiällä ovat ainoastaan ulkonäköä varten". Tässä ajatusmaailmassa esteettinen hammashoito on rahojen tuhlaamista...


Mutta


 Entä jos asialla on toinenkin puoli?


Entä jos kaunis hymy, tai sen puuttuminen, vaikuttaakin itsetuntoon. Onko se turhamaista korjata se yksi asia joka on vuosikausia estänyt henkilöä hymyilemästä vapautuneesti ilman että joutuu miettimään voiko suuta avata hymyillessä. Eikö olisi kiva hymyillä niin että hampaatkin näkyvät?


Tutkimuksissa, joissa ihmisten hampaita ja hymyjä muokataan kuvankäsittelyllä ja annetaan muiden ihmisten arvioida kuvien henkilöitä, todetaan että kaunis hymy saa ihmisen näyttämään mm: Puoleensavetävämmältä, älykkäämmältä, iloisemmalta, menestyneemmältä työelämässä, ystävällisemmältä, kiltimmältä, varakkaammalta ja suositummalta vastakkaisen sukupuolen silmissä. Mitä parempi itsetunto, sitä rohkeampia asioita sitä uskaltaa tehdä elämässä.  


Jotenkin alkaa kuulostamaan että esteettisessä hammashoidossa on sittenkin järkeä.


Can a New Smile Make You Look More Intelligent and Succesful?

Dent Clin N Am 51 (2007) 289–297Potilaan näkökulmasta hyvän esteettistä hammashoitoa tekevän hammaslääkärin valinta on haastavaa. Varsinaista esteettisen hammashoidon erikoishammaslääkärikoulutusta Suomessa ei ole. 


Eli kuinka valita hyvä esteettistä hammashoitoa tekevä hammaslääkäri:


1. Hinta on aina yksi isoimmista valintaan vaikuttavista tekijöistä. Se ei kuitenkaan kerro laadusta aivan kaikkea. Periaate on että hyvää ei saa halvalla, eli ei ehkä kannata valita halvinta vaihtoehtoa. Kompromisseja tehdään silloin joko käytettävien materiaalien laadussa tai tekijän kokemuksessa. Pitkässä juoksussa laadusta tinkiminen tulee usein kalliimmaksi kuin kerralla kunnolla tehty työ. 


2. Sosiaalinen media ja arvostelut. Aika harva hammaslääkäri / hammaslääkäriasema pistää sivuilleen negatiivisia arvosteluita. Hammaslääkäriasemia mainostavat julkisuuden henkilöt myöskään harvoin maksavat täyttä hintaa hoidoistaan. Eli näistä ei oikein saa luotettavaa kuvaa tekijän taidoista. 


3. Hyvä tapa arvioida tekijän ammattitaitoa, on ennen / jälkeen kuvat. Näitä kannattaa pyytää konsultaatiokäynnillä näytille tai etsiä hammaslääkärin / aseman nettisivuilta. Kokeneella tekijällä on näyttää useampi eri potilastapaus juuri samantapaisesta hoidosta jota sinulle ollaan suunnittelemassa. Mitä paremmat kuvat, yleensä sitä perusteellisempi hammaslääkäri.


5. Hammaslääkärin suorittamat erilaiset akkredioinnit kansainvälisiin esteettisen hammashoidon akatemioihin (tunnetuimpana AACD) ovat laadun tae hammaslääkärin erikoisosaamisesta ja taidoista esteettisen hammashoidon saralla. 


6. Paras hammaslääkärin valintaperuste on kuitenkin aina jonkun tuttavan omakohtaiset kokemukset ja suosittelut tekijästä. Ei vastaanotosta, vaan itse hammaslääkäristä.


Kuvaukset yleisimmistä esteettisessä hammashoidossa käytettävistä hoitotoimenpiteistä. (Kuvia klikkaamalla linkit AACD videoihin.) 

Esteettiset kerrostusmuovit

Lue lisää

keraamiset kuoret eli hammaslaminaatit

Lue lisää

hypoplasioiden hoito

Lue lisää

hampaiden valkaisu


puuttuvan hampaan korvaaminen


American Academy of Cosmetic Dentistry American Academy of Cosmetic Dentistry MemberBritish Academy of Cosmetic Dentistry American Academy of Cosmetic Dentistry Logo full memberInvisalign providerClearSmile Brace accredited providerInman Aligner Certified UserThe Daewsonn Academy logo

Yhteistyössä:

Canon logoOral logoIvoclar VivadentDental Systems

©Petteri Viljakainen