Petteri Viljakainen Logo

petteri viljakainen


Olen valmistunut hammaslääkäriksi Helsingissä vuonna 2009. Minulla on ollut alusta saakka halu tehdä kestävää esteettistä hammashoitoa ja tullakseni hyväksi siinä pelkästään Suomesta saatava koulutus ei riitä. Tämän vuoksi kouluttaudun aktiivisesti esteettisen hammashoidon menetelmistä sekä käytettävistä materiaaleista ympäri maailmaa. Olen AACD:n (American Academy of Cosmetic Dentistry) sekä BACD:n (British Academy of Cosmetic Dentistry) jäsen. Olen suorittanut akkredioinnin edelliseen sekä suoritan sitä parhaillaan jälkimmäiseen akatemiaan (lisää AACD/BACD osiosta yläpalkista). Toimin myös kansainvälisenä luennoitsijana ja kouluttajana hammashoidon materiaalien valmistajille Ivoclar Vivadent:lle sekä Dental Systems:lle. Toimin edellisten lisäksi myös Canonin kansainvälisenä kuvauskouluttajana ja asiantuntijana. 


Hoitofilosofiana minulla on esteettinen hammashoito ns. Minimal invasive -ajatuksella. Valtaosa hoidoistani on ABB eli align, bleach and bond -hoitoja joissa hampaat ensin oiotaan suoraksi järkevässä ajassa mahdollisimman huomaamattomasti (normaalisti 6-12kk), tämän jälkeen ne valkaistaan ja lopuksi hampaiden (kuluneet) kärjet viimeistellään esteettisillä kerrostusmuoveilla. Hoito pystytään usein toteuttamaan poraamalla minimaalisesti omaa hammaskudosta. Hoito on näin potilaan kannalta mahdollisimman turvallista.  Joskus hampaissa on isompia vanhoja paikkoja, kulumaa tai värivirheitä, silloin muovien sijasta käytän käsityönä tehtyjä keraamisia kuoria lopputuloksen viimeistelyssä. Pyrin seuraamaan myös jokaista tekemääni hoitoa sen valmistuttua useamman vuoden ajan vuosittaisilla tarkastuskäynneillä. Seurannalla ja kontrolleilla varmistetaan että purenta varmasti toimii oikein ja lopputulos on  mahdollisimman pitkäkestoinen. 


Eroan muista hammaslääkäreistä siinä, että pyrin viemään esteettisten hoitojen lopputuloksen aina niin lähelle täydellistä kuin mahdollista. 


Petteri Viljakainen


American Academy of Cosmetic Dentistry American Academy of Cosmetic Dentistry MemberBritish Academy of Cosmetic Dentistry American Academy of Cosmetic Dentistry Logo full memberInvisalign providerClearSmile Brace accredited providerInman Aligner Certified UserThe Daewsonn Academy logo

Yhteistyössä:

Canon logoOral logoIvoclar VivadentDental Systems

©Petteri Viljakainen