Petteri Viljakainen Logo

AACD/bacd


Suoritan tällä hetkellä akkrediointeja kahteen eri akatemiaan: AACD eli American Academy of Cosmetic Dentistry (https://aacd.com/accreditation) sekä BACD eli British Academy of cosmetic dentistry (www.bacd.com/membership/accrediation). Potilaan näkökulmasta akkredioinnit ovat takuu hammaslääkärin erikoisosaamisesta esteettisen hammashoidon saralla. 


Akkredioinit tapahtuvat käytännössä tekemällä ja dokumentoimalla ennalta määrätyt erilaiset potilastapaukset (5 kpl) ja lähettämällä ne akatemioihin puolueettoman ulkopuolisen tahon arvioitavaksi. Seula on erittäin tiukka ja vain parhaiten toteutetut hoidot läpäisevät sen.  


AACD:n akkrediointiprosessi on maailmanlaajuisesti tunnetuin ja yksi arvostetuimmista esteettisen hammashoidon "erikoistumisista" ja sen läpäisemiseen tarvitaan jokaisen eri esteettisen hammashoidon alan osaamista.


AACD akkredioituja hammaslääkäreitä on akatemian 35 vuotisessa historiassa 404, BACD akkredioituja hammaslääkäreitä on maailmassa 16 (joista kaikki ovat Brittejä). Pyrin saamaan omat akkrediointini akatemioihin valmiiksi vuoden 2020 aikana.


Alla akatemioihin hyväksytysti tähän asti suorittamani hoidot. Kuvat ovat JPEG kopiota alkuperäisistä kameran RAW kuvista eikä niitä ole käsitelty millään tavalla.

AACD case type II - 1 or 2 indirect restorations

Yksittäinen keraaminen kuori yläetuhampaaseen. Läpäissyt AACD akkredioinnin 6/2019 sekä BACD akkredioinnin 9/2019

AACD case type IV / BACD case type V - Class IV composite restoration

Esteettisillä kerrostusmuoveilla tehty etuhampaan kärki. Läpäissyt AACD akkredioinnin 11/2018 sekä BACD akkredioinnin 4/2019.